Uredba za “Falke”

Bez autora
May 16 2010

Većinom glasova Skupština Leskovca donela je niz odluka kojim se regulišu odnosi između lokalne samouprave i nemačkog privrednog društva “Falke” koje u ovom gradu planira da napravi fabriku čarapa i uposli 600 tekstilaca. Na osnovu Uredbe o uslovima i načinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građavinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne, “Falke” će dobiti u zakup na 99 godina 13 hiljada kvadrata i biće oslobođeni plaćanja gradskih taksi. Radi se o „grinfild“ investiciji koja donosi 600 radnih mesta. Važno je da se sve uradi kako treba, jer se pomno prate dešavanja oko “Falkea” koji je samo probni balon za investitore koji žele da dođu i ulažu u grad.

Uredba za “Falke”Većinom glasova (DS, SPS, G17 I NS) Skupština Leskovca donela je niz odluka kojim se regulišu odnosi između lokalne samouprave i nemačkog privrednog društva “Falke” koje u ovom gradu planira da napravi fabriku čarapa i uposli 600 tekstilaca.

Na osnovu Uredbe o uslovima i načinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građavinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne, “Falke” će dobiti u zakup na 99 godina 13 hiljada kvadrata.

Oni će biti oslobođeni plaćanja gradskih taksi. Opozicija (SRS, DSS) je bila rezervisana prema ovom projektu uz obrazloženje da se boje reprize “slučaja Kloting” gde je kiparski investitor i pored bankarskih i državnih garancija sve izneverio.

- Radi se o „grinfild“ investiciji koja nam donosi 600 radnih mesta. Važno je da sve uradimo kako treba, jer se pomno prate dešavanja oko “Falkea” koji je samo probni balon za investitore koji žele da dođu i ulažu u naš grad - kaže gradonačelnik Kocić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik